Foto: Sund Folkehøgskole

Kurs i en bærekraftig meny for folkehøgskolene

16.03.2016

Sund Folkehøgskole serverer sine 105 elever over 62 prosent økologisk mat. Det kvalifiserer til Debios valørmerke i sølv. 

Gjennom foredrag, praktiske kurs og diskusjoner ser vi på hva som kreves for å legge om til økologisk storkjøkken.


Program for kurset

  • Omlegging av kjøkken – hvordan servere økologisk uten å øke budsjettene
  • Økologisk bakekurs – lær å lage alt fra hverdagsbrød og knekkebrød til festmuffins
  • La grønnsakene spille hovedrollen – hvordan tilrettelegge menyen for vegetarianere
  • Økologisk dessertkurs – spennende desserter med økologiske råvarer
  • Smakfull mat til hverdag og fest – matglede til hvert måltid
  • Debio-regelverk – slik sørger du for synliggjøring og markedsføring av skolens mattilbud
  • Med elevene inn på kjøkkenet – kjøkkenet som læringsarena og møteplass med elevene


Kursfokus

Mange elever engasjerer seg i bærekraftspørsmål og etterspør økologisk mat. Flere og flere folkehøgskoler ønsker å forbedre mattilbudet sitt, og omlegging til en bærekraftig meny stemmer ofte godt overens med skolenes profil. Med litt forarbeid kan økologisk mat bli det neste attraktive kjennetegnet på folkehøgskolen din.

I overgangen til økologisk kjøkken er det mange spørsmål som melder seg, og på dette kurset skal vi finne svarene på noen av dem.

  • Hvordan legger vi om til økologisk storkjøkken? • Hvordan får vi med oss hele skolen på omleggingen?
  • Hvordan legge om til økologisk mat uten å øke budsjettene?
  • Hvordan lager vi økologisk mat?
  • Hvordan bruker vi råvarene mer effektivt?
  • Hvordan blir vi sertifisert som økologisk serveringssted


Kursholdere

Kurset holdes av ansatte på Sund folkehøgskole, i samarbeid med DebioInfo. Sund folkehøgskole serverer 105 elever 62 % økologisk mat, og har Debios valørmerke i sølv. DebioInfo veileder offentlige og private storhusholdninger i hvorfor og hvordan legge om til en mer bærekraftig meny med bruk av økologiske råvarer.

 

Kontakt og påmelding

Målgruppe: Kjøkkenpersonale på folkehøgskoler

Kursdato: 07.06.16 – 09.06.16

Påmelding: Innen 18. april 2016

Pris: 2 500 kroner. Dette inkluderer alle seminarene, overnatting, mat og rundtur på Inderøy

 

For påmelding, klikk her

Spørsmål rettes til internatleder på Sund folkehøgskole, Svein Arne Sundfær, tlf 400 34 875