På lag med økologi

05.08.2016

I «Våghalsen- teltet» blir det laget økologisk chilisaus og den er hot! Barna som kommer forbi blir våget til å tørre å smake. Men, før de får smake, blir de introdusert til Meitemarkteateret der de får et rask leksjon i hva økolgisk god matjord er - overraskende mange barn vet allerede at økologisk mat er mat uten sprøytemidler.

Så er det smaking, den første sausen er laget av chili, paprika og tomat. Noen synes det brenner, andre ikke. Så får barna smake på samme saus, men her er sausen tilsatt honning, sitron, salt og litt hvitløk. Sausen blir helt annerledes og chilien er ikke lenger så sterk, men det blir ikke fortalt før de smaker. "Den er skikkelig god", sier mange. Så får de en spire- og chilisaus-shot, som er sunn og god mat, særlig for unge idrettsutøvere. Til slutt får de «Våghalsen- stemplet» som bevis for at de har våget.

Mange kommer tilbake både en og to ganger. Hanna på 9 år, kom tilbake fordi det var gøy og hun ville ha stempel igjen. William på 11 år syntes det var gøy å holde ut, også er det sunt, sier han. Marius på 11 år deltok hele tre ganger. Han kom løpende før han skulle spille kamp, han trengte en spire og chilisaus-shot før avspark.