#Gullmåltidet - bli med på bildekonkurranse

20.09.2016

Bli med på #gullmåltid-konkurransen i ØKOUKA og vinn flotte gullpremier! Hva er et #gullmåltid for deg? Del ditt tips, ta bilde av ditt #gullmåltid og legg ut på Instagram*, merk med #gullmåltid. Finn flere oppskrifter her:
 

Gullsuppe i flere varianter

Med chili og kokosmelk

(til 4 personer)

1/2 kg gulrøtter

1 gul løk?

2 cm fersk ingefær

1 purre?

1 rød chili (kan sløyfes)

2 fedd hvitløk

1 ss grønnsaksbuljong

7 dl vann

1 boks kokosmelk

1 dl røde linser?

litt tomatpuré

Finhakk løk, ingefær, purre, chili og hvitløk og skjær gulrøttene i terningstore biter.

Begynn med å surre løken og purre på svak varme i minst 10 minutter, slik at den blir myk og søt - hvis løken ikke får surre lenge, får suppen et preg av rå løk og det blir ikke godt!

Ha i gulrøtter, ingefær, hvitløk, chili, tomatpuré, linser, buljong og kokosmelk.

Rør sammen og hell over vann til det dekker.

Kok opp og la småkoke i ca. 30 minutter. Kjør deretter med stavmikser, hvis du vil. Smak til med salt og pepper.

Server suppa på en kreativ måte!

 

Med spisskummen, chili og kokosmelk

(til 4 personer)

1/2 kg gulrøtter

1 gul løk?

2 cm fersk ingefær

1 purre?

1 rød chili

2 ts spisskummen frø

2 fedd hvitløk

1 ss grønnsaksbuljong

7 dl vann

1 boks kokosmelk

1 dl røde linser?

litt tomatpuré

Finhakk løk, ingefær og purre. Ha chili, hvitløk og spisskummen i en morter og knus til en mos. Skjær gulrøttene i terningstore biter.

Begynn med å surre løken og purre på svak varme i minst 10 minutter, slik at den blir myk og søt - hvis løken ikke får surre lenge, får suppen et preg av rå løk og det blir ikke godt!

Ha i gulrøtter, ingefær, krydderne fra morteren og la det surre et par minutter.

Ha i tomatpuré, linser, buljong og kokosmelk.

Rør sammen og hell over vann til det dekker.

Kok opp og la småkoke i ca. 30 minutter. Kjør deretter med stavmikser, hvis du vil. Smak til med salt og pepper.

Server suppa på en kreativ måte!
 

Med gresskar i istedenfor gulrot!

(til 4 personer)

1/2 kg gresskar

1 gul løk?

2 cm fersk ingefær

1 purre?

2 fedd hvitløk

1 ss grønnsaksbuljong

7 dl vann

1 boks kokosmelk

1 dl røde linser?

litt tomatpuré

 

Finhakk løk, ingefær, purre og hvitløk og skjær gresskaret i terningstore biter.

Begynn med å surre løken og purre på svak varme i minst 10 minutter, slik at den blir myk og søt - hvis løken ikke får surre lenge, får suppen et preg av rå løk og det blir ikke godt!

Ha i gresskar, ingefær, hvitløk, tomatpuré, linser, buljong og kokosmelk.

Rør sammen og hell over vann til det dekker.

Kok opp og la småkoke i ca. 30 minutter. Kjør deretter med stavmikser, hvis du vil. Smak til med salt og pepper.

Server suppa på en kreativ måte!

 

*tips! Prøv også med 2,5 dl Rørosfløte istedenfor kokosmelk i suppa. Da får du en rik og kremete suppe!

Ta bilde. legg på Instagram og merk med #gullmåltidet!