Matprisens nominerte er...

25.10.2016

Den 10. november på Vippa i Oslo er det klart for Matprisen 2016. Utover høsten har juryen mottatt over 100 nominasjoner til de ulike priskategorier. Nå er nominasjonskandidatene klare!  

– Aldri før har vi hatt så mange sterke kandidater til Matprisen. Ikke bare er det veldig gøy, det viser også at mat-Norge er i en enorm utvikling, sier Idun Leinaas, jurymedlem i Matprisen og kommunikasjon- og markedsansvarlig i Debio.

Årets formidler

  • Kari Gåsvatn – journalist
  • Økouka – landsdekkende økologisk festival
  • Andreas Capjon – bybonde på Losæter i Oslo sentrum

Årets kjøkken

  • Fengselet i Drammen – Fengselsbakeri med et bærekraftig kjøkken og fokus på matkultur.
  • Du Godeste – Bærekraftig hverdagsmat fra totalt åtte kantiner. Det gir store økologiske utslag.  
  • Sjøforsvaret/ MarCSS Forfpleining Produksjonsskjøkkenet – Med en økologisk andel på 30% ligger de mange sjømil foran regjeringens mål om 15% økologisk innen 2020.

Debioprisen

  • Steinerskolen i Moss - Helhetlig og gjennomarbeidet pedagogisk tilbud i mat og ernæring.
  • Rent Mel - Økologisk bakeri og pizzeria i Oslo
  • Sund folkehøyskole – Har imponerende 80 % økologisk mat på skolen.

Matprisen

  • Maaemo – Ble i 2016, som den første norske restauranten, tildelt 3 stjerner i Michelin-guiden.
  • Kompass og co - Satser på bærekraftig matproduksjon, og ungdommer på siden av samfunnet.
  • Grøndalen Gård – Beviser at god dyrevelferd og lønnsom drift lar seg kombinere.

Bonden og kokken

  • Bergsmyrene gård – Biodynamisk gård med allsidig drift; dyr og grønnsaker.
  • Stavanger ysteri og Leikvoll gård - Håndverksproduksjon oster av beste kvalitet midt i Stavanger.
  • Alhaug gård - Fars Solbær - Norges beste solbær med ekte terroir.

 

For fullstendig nominasjonsbegrunnelse: http://matprisen.no/begrunnelse-for-nominasjon/

Matprisen ble etablert i 2014. Målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjon av økologisk mat, ikke minst de som serverer en bærekraftig meny. Bak initiativet står ØQ - Økologisk mat i storhusholdning og DebioInfo.

Kontaktpersoner Matprisen:

Henrik Henriksen, jurymedlem, matskribent og eier av Taco República
Tlf. 922 69 626 // e-post: henrikhenriksen1@mac.com
Idun Leinaas, jurymedlem og kommunikasjonssjef i Debio.
Tlf. 917 32 877 // e-post: idun@debio.no