Baking på Rent Mel bakeri og pizzeria. Foto: Debio

Surdeigskurs for storhusholdning

04.11.2016

Baking med økologisk mel og de gamle kornsortene

Dette kurset retter seg mot storhusholdning som ønsker å tilby økologiske bakverk. Landbruksdirektoratet ønsker gjennom ØQ og Nofima å inspirere og formidle kompetanse for å øke forbruk av økologisk mat. Kursene holdes i Haugesund 24. og 25. november. 

Last ned invitasjon her. Husk påmelding før 19. november. 

MÅL MED KURSET
Å bake med økologisk mel og de gamle kornsortene er både spennende og utfordrende. På dette kurset ser vi på det grunnleggende innenfor bakingen der vi tar utgangspunkt i melet, deigoppbyggingen, tiden og prosessen helt fram til det fristende, ferdige bakverket. Kurset vil ta sikte på å gi deltagerne en grunnleggende forståelse av melet som levende råvare, og hvordan den som baker kan påvirke prosessen.


MÅLGRUPPE
Bedrifter som jobber eller ønsker å lære mer om baking med økologiske kornsorter.

TID OG STED
24. november kl 09.00-15.00
25. november kl 09.00-16.00
Karmsund videregående skole, Haugesund

KURSINNHOLD
Hva er surdeig?
Hvorfor bake med surdeig?
Hva skjer i en surdeig?
Hvordan beregne surdeigsmengde i en oppskrift
Praktisk bruk av surdeig i bakeriet

DELTAGERAVGIFT
Pris pr person: kr 490,- (inkl. kursmateriell, kaffe/te
og lunsj)
Bindende påmelding innen 19. november deltager.no/okologisk_surdeigskurs_for_storhusholdning eller til Lily S. Rømcke - lily.romcke@nofima.no

Kurset inngår i Økologiprogrammet, finansiert av Landbruksdirektoratet og administrert av Nofima