Bergsmyrene gård stakk av med prisen Kokken og bonden

Maaemo fikk Matprisen 2016

15.11.2016

Michelinrestauranten Maaemo stakk av med seieren i priskategorien Matprisen. TINE ble oppfordret til flere økologiske produkter i skolemelkordningen ved å få Utfordrerprisen.

Matprisen 2016 gikk av stabelen på Vippa i Oslo 10. november. I høst mottok  Matprisen over 100 nominasjoner til seks ulike priskategorier. Juryen har plukket ut tre nominerte i hver kategori og nå er vinnerne endelig kåret.

 

Matprisen

Maaemo – Restauranten, med Esben Holmboe Bang i spissen, har satt Norge på det gastronomiske verdenskartet. Maaemo ble i 2016, den første nordiske restauranten med tre stjerner i Michelinguiden.

 

Årets formidler

Kari Gåsvatn – som journalist inspirerer hun folk til å ta bevisste matvalg, gjennom å fortelle viktige historier om maten vi produserer, tilbereder, spiser og nyter..

 

Årets kjøkken

Sjøforsvaret/ MarCSS Forpleining Produksjonskjøkkenet – Med en økologisk andel på 30 % ligger de mange sjømil foran regjeringens mål om 15 % økologisk forbruk innen 2020.

 

Debioprisen

Sund folkehøyskole – Har imponerende 80 % økologisk mat på skolen og legger dermed til rette for gode kostholdsvaner hos unge mennesker. De bidrar til å skape bevisste og ansvarlige forbrukere.

 

Bonden og kokken

Bergsmyrene gård –For sitt utrettelige arbeid med å levere og formidle de beste råvarene til flere av landets beste restauranter.

 

Utfordrerprisen

TINE - juryen for Matprisen 2016 utfordrer TINE til å tilby flere økologiske alternativer i skolemelkordningen

 

 

For fullstendig begrunnelse: http://matprisen.no

Bilder: https://www.flickr.com/photos/debionorge/

 

Matprisen ble etablert i 2014. Målet er å hedre de som er med på å øke forbruket og produksjon av økologisk mat, ikke minst de som serverer en bærekraftig meny. Bak initiativet står ØQ - Økologisk mat i storhusholdning og DebioInfo.

 

Kontaktpersoner Matprisen:

Henrik J. Henriksen, jurymedlem, matskribent og eier av Taco República

Tlf. 922 69 626 // henrikhenriksen1@mac.com

Idun Leinaas, jurymedlem og kommunikasjonssjef i Debio.

Tlf. 917 32 877 // idun@debio.no